Naar buiten met je baby

Naar buiten met je baby

De winter te koud om met je baby naar buiten te gaan? Juist niet!
Sommige mensen zijn bang dat hun baby buiten onderkoeld zal raken of ziek zal worden. Daarom blijven ze liever zo veel mogelijk binnen. Dat is jammer, want het is juist voor jullie allebei heel goed om er lekker op uit te gaan. De koude lucht is niet slecht voor je baby en direct daglicht is zelfs ontzettend gezond.

Ziek worden komt niet door kou.

Griep en verkoudheid worden door een bacterie of een virus veroorzaakt en deze worden verspreid via mensen. Om ziek worden te voorkomen kun je dus beter wat vaker je handen wassen. Ook een schone omgeving kan helpen om besmetting te voorkomen. Vraag bezoekers hun handen te wassen voor ze je baby aanraken of, wanneer ze echt grieperig zijn, een andere keer langs te komen.

Laagjes

Als je met je baby naar buiten gaat, kleedt je je baby in net zoveel laagjes als jij. En daarbij is de regel, hoe kouder, hoe meer laagjes. Verder geef je je baby een mutsje op, wantjes aan en dikke slofjes.

  • Laag 1 : een rompertje
  • Laag 2 : bovenkleding: bijvoorbeeld truitje en broekje of jurkje en maillot
  • Laag 3 : jas, muts en handschoentjes
  • Laag 4 : een slaapzakje of dekentje

Verder kun je de wagen even voorverwarmen met een warme kruik.

Van buiten naar binnen

Als je na een lekkere wandeling een winkel, woning of de auto ingaat, is het goed om direct even het jasje open te doen of het mutsje af te zetten. Je weet waarschijnlijk zelf hoe het zweet je kan uitbreken wanneer je vanuit de kou ineens de warmte in gaat.

Om in te schatten of je baby het warm of koud heeft, kun je het beste checken in de nek. Houd daarbij rekening met de temperatuur van je eigen handen.

Ga niet te lang naar buiten. Beter ga je dagelijks een blokje om, dan dat je 1 keer een wandeling van anderhalf uur maakt.