Opgroeien in een digitale wereld

Opgroeien in een digitale wereld

Morgen mag iedereen elkaar weer knuffelen! Oh nee, toch niet. 1 April!! Niet echt grappig inderdaad. Wie had ooit kunnen bedenken dat we een jaar later nog steeds niet verlost waren van het ellendige virus. Maar het is gelukkig weer lente en de tijd waarin ons leven zich volledig thuis en op een scherm afspeelt lijkt eindelijk tot een einde te komen. 

Toch is de manier waarop we met elkaar communiceren misschien wel voorgoed veranderd en zal digitaal werken, vergaderen en borrelen onderdeel uit blijven maken van ons dagelijks leven. Hoe leren we onze kinderen daarmee om te gaan? 

Het is belangrijk dat kinderen een goede balans leren te vinden tussen het leven online en alle voordelen die dat biedt, zonder de kwaliteit van het leven offline uit het oog te verliezen.

Spelen en écht contact maken is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling en moet zeker gestimuleerd worden. Maar het zou naïef zijn om te ontkennen dat kinderen meer dan ooit ook een leven hebben online. Waar ze vrienden ontmoeten, leren, spelen, lachen en zichzelf ook ontwikkelen. Als ouder is het goed daar bewust mee om te gaan en op de hoogte te zijn van de gevaren én de mogelijkheden die de digitale wereld met zich meebrengt.

Deze maand plaatsen we daarom veel artikelen over het digitaal opvoeden van kinderen. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp nodig of vragen?